Gott Nytt År!

Så var det snart 2009, tiden går fort när man har roligt!

Helgen har varit bra, kvällen innan julafton åkte vi ner till Edsbyn för att fira julen med Mamma och Lillasyster. Men som vanligt är det spännande när jag och Björn är ute efter vägarna. I Örnsköldsvik insåg vi att vår bil nog inte tyckte om oss så mycket. Den pruttade som gamla Saaben, gick max 60 i backarna och ryckte värre än.. ja, jag vet inte vad.

Där står vi, rådvill, vad är fel på bilen, ska vi chansa eller ta hyrbil redan här? Vi inser att ingen av oss har batteri i telefonen. Varningstriangeln är mystiskt borta och ingen ny stod att finna. Tio grader kallt, bilen fullpackad, vovve i backluckan.

Vi chansade.  (efter att i vart fall lyckats hitta en mobilladdare som funkar i bilen).

I Härnösand började det kännas läskigt, svängde in på macken och fick hjälp av en kompis. Motorhaveri var den preliminära domen.

-Ni kan inte chansa, sas det.

Så två timmar ägnade vi på macken till att jaga hyrbil, samtal ringdes till kompisars kompisar och bilen hamnade slutigen på en verkstad i Härnösand. Där står den än i dag och väntar på sin dom.

Preliminär motorbyte sägs det. Det kostar ungefär samma som vad vi köpte bilen för. GAH!

Någon som har en bil att låna ut?

Hyrbilen fick vara vår dom närmsta 6 dagarna. Med lämna på annat ställe avgiften blir det en dyr historia bara det.

Men vi kom fram till att det nog var ödet. Utan detta hade vi kanske krockat med den där älgen, eller fått totalt haveri efter vägen, krockat och dött. Så vi är glada att ödet räddade oss i alla fall.

Lustigt är också att motorförsäkringen vi har gäller i fem år eller till 10. 000 mil. Våran har gått 400 mil för långt alltså. Det var det.

Men helgen blev i övrigt bra, lillasyster söp mig under bordet med sina 70/30 groggar, klapparna var många och bra och sällskapet gott.

Ikväll blir det middag med vänner och frågesport ryktas det om. Det blir roligt!

Gott Nytt Bilår Folk! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0