Eller?

Är inte Synsams reklam åldersdiskriminerande?

"Du får din ålder i rabatt"

hemma

Avrapportering: Jag är hemma, dörrarna är låsta, Tv:n påslagen, chipsen framplockade =)
 

Vad var det jag sa

Man knivskuren ikväll i mitt kvarter, icke oprovocerat dock som det verkar. Men det känns ju roligt.

Det var en lite konstig dag idag. Blev en knasig sänding. Fick en klump i halsen och tappade rösten mitt i ett ord. Var tvungen svälja å sedan säga sista orden innan inslaget... uch.. okej om det är att man har för höga krav på sig - men det var jobbigt. Det såg ju inte klokt ut. Sedan var jag görstressad resten av sändningen och det kändes som att jag skulle kräkas vilken sekund som helst. =( Fast det syns inte så mycket iaf.

Sitter och väntar på att vi ska åka från jobbet, lite väder och reklam kvar bara och sedan slår jag följe med sändningsproducenten hemmåt. Skönt att få lite cykelsällskap, nästan hela vägen iaf.

I helgen blir det Edsbyn, mamma och lillasyster. Det blir mysigt!

Nåja - jag avrapporterar hemfärden.

Ses hemma!


Väntar

Sitter på jobbet efter en lugn och skön kväll. Väntar på sena sändningen.

Det ska bli skönt att få sova, men först läsa lite. Och kanske titta en aning på dumburken - eller hemnet (som har blivit min stora hobby)

Nu måste jag börja se pigg ut!

By the way - det är inte "trevlig helg" utan "trevlig kväll" när det är måndag ;) Något förvirrad. Jag vet i vart fall att jag är i Uppsala. 

Krams!

En mysig & höstig helg

Jag har precis kommit tillbaka till Uppsala. Helgen i Umeå har varit mycket bra, bra för själen helt enkelt. Löven föll från träden i den hårda vinden, men solen och den klarblå himlen gjorde dagarna underbara. Vi har varit ute mycket i naturen och gått.

Lördagkväll tillbringades med goda vänner, mat och rom&cola =)

Nu är det tre veckor kvar tills nästa gång. Den här veckan ska jag leva på helgens mys, sedan åker jag nog till mamma kommande helg. Därefter kommer näst äldsta syster med familj, vad jag kan erbjuda? Två tomma rum och några plasttallrikar =) Frukost? Hm... ja endera vid diskbänken, på golvet eller i sängen. Tvivlar att vi ryms sex pers runt mitt lilla pytte rumsbord =) Men det blir roligt.

Just nu lever jag med boken Tusen strålande solar, bok nummer två av författaren bakom Flyga Drake. Har du ännu inte läst böckerna, gör det nu!

Nu ska jag ta bort turbanen på mitt huvud, borsta håret, måla naglarna på andra handen och sedan cykla till jobbet.

Mysig höst!

56 mil

Jepp, ikväll åker jag hem till Umeå igen. Får lift med svärfar från Gävle, så jag är väl hemma i natt någon gång,

Sen kommer jag nog inte hem fören mitten av oktober.

Idag har jag fått bekräftat att de ovenför mig är knäppa, nyinflyttade och bråkiga. Idioter. Känner för att vräka dem. Men om drygt två veckor får jag flytta. Det blir skönt.

Gårdagen gick i trötthetens tecken. Kunde inte sova i onsdags, först tvätt och när jag väl skulle sova så roade sig mina grannar med att slänga bowlingklot i golvet. Ett efter ett.
Så igår höll jag mig knappt vaken på jobbet. Kompade ut vid tio, kom hem, tog av mig jackan och sov till 17.30. Vaken några timmar, sen sov jag igen.

Men nästa vecka jobbar jag kväll, tack och lov. Då får jag sova lite vettiga tider iaf.

See ya in da northen city were the snow soon will fall.

Seriöst!

Jag har nästan 20.000 i räkningar den här månaden! Då har jag inga lån förutom CSN. Inga onödiga utgifter. Tur att det bara är knappt två månader kvar... för jag går rejält back på att jobba på annan ort.

Det är sjukt egentligen, man ska ju ta jobb där de finns, oavsett var i Sverige. Det går ju inte flytta helt när varje vikariat är på några månader och i olika städer. Så vad göra? Jo vänta tills skattepengarna kommer tillbaka. Men där får jag ju bara tillbaka 30% av det jag dragit av.

Jag är fattigare nu än när jag var student och levde under existensminimum. Det här går bara inte.

Löning betyder bara att jag kanske har några hundra över till att köpa mat.

Imorgon är det den 25:e.

Big smile

Umeå here I come!

Nattågskutym

Vad är det med folk, är det kutym att pressa fram samtal med främmande människor, bara för att man ska sova i samma kupé?

Först hamnade jag i en vagn med bara damer (precis som jag beställt), där var det till och med presentationsrunda med namn och destination. Så kom konduktören," det finns en vagn som går direkt till Umeå utan byte" - jag fick byta.

Hamnar i en vagn med någon lite mer som mig själv, där hej räckte bra. Skönt.

Men så i Gävle kliver en man i 40-års åldern in i kupén. Han berättar på djupaste norrländska att han kommer från Östersund. På ett år i Storlien har han alltså adopterat denna djupa dialekt. Hur som haver, jag svarar på tilltal och försöker vara trevlig - eftersom jag nu förstått att detta verkligen verkar vara nattågs speciella sed.

Så får han reda på att jag är journalist - han är journalisthatare. Jisses. Han slutade aldrig! Utan att ens vara i samma branch så hade han till och med på tåget med sig en rad böcker som beskrev den mörka journalistiken, hur allt förvrängs, hur komersiell media är köpta av annonsörer och inte kan skriva/rapportera som de vill.

Jag försökte länge byta samtalsämne, svara kortfattat etc. Inget lyckades. Fram till läggdags ältade han detta. Det var svårt att hålla sig för skratt. De böcker han läste, läste han totalt okritiskt dessutom  =) Ja det var en spännande resa.

Sedan snarkade han också.

Umeå är bra! Snart god mat och lite öl & vin.

Trevlig helg!

Jo!

Så var det fredag. Om ett par timmar går tåget hem till Umeå, så det börjar bli dags att packa väskan.

Och till dig som har den där hemlisen - Wow! Jag är fortfarande chockad. Hoppas allt blir som det är tänkt!

Dagen har varit bra, kom inte helt överrens med den nya kameran, går igenom alla normala inlärningsfaser - då man kommer hem med material som inte alls blev som man tänkt sig. Nåja. Det är mycket roligt med stor kamera iaf!

Förutom morgonen som var lite sorgsen pga avtacken, så har dagen varit bra. Lite lagomt halvslö fredag. 

Igår var jag förresten livsfarlig i trafiken, först bilkörning - som inte var stabil, sedan höll jag på att krocka med cykeln i hög fart, båda fick tvärnita. Men allt gick som tur var bra för samtliga inblandade. Inga skador. Idag var jag inte fullt lika trött och inte fullt lika farlig i trafiken.

Ha det gött!

En ledsen morgon

Med avtackning av en kär medarbetare, som jag kommer att sakna väldigt mycket.

Det är svårt att hålla tårarna inne...

Trots det skiner solen för första gången på så länge att jag inte minns senast.

En gammal goding

Det var några år sedan jag såg den sist, men nu dök den upp på en väns blogg. I love it!


+15°C
Det blir inte varmare än så här i Norrland, så vi börjar här; När det är +15°C tar Stockholmarna på sig mössor, vinterjackor och handskar. Norrlänningen solar.

+10°C
 Göteborgarna försöker förgäves starta upp centralvärmen i sina hus. Norrlänningen planterar blommor i trädgården.

+5°C
Malmöbornas bilar vägrar att starta. Norrlänningen cruisar i en Volvo 240.

0°C
Destillerat vatten fryser. Vattnet i Torneälven blir lite tjockare.

 -5°C
Folk i Skåne håller på att förfrysa. Norrlänningen grillar den sista korven före vintern.

-10°C
Gävleborna sätter på värmen i sina hus. Norrlänningen tar på sig en långärmad tröja.

-20°C
Stockholmarna flyr till Mallorca. Norrlänningen slutar fira midsommar, hösten har kommit.

-30°C
Folk i Malmö dör av kyla och försvinner från jordens yta. Norrlänningen börjar torka tvätten inomhus.

-40°C
Stockholm krackelerar sönder i kylan. Norrlänningen köar vid den lokala hembrännarn.

-50°C
Isbjörnarna börjar evakuera nordpolen. F21 senarelägger sin vinteröverlevnadskurs i väntan på bättre vinterväder.

-60°C
Torneälven förfryser. Norrlänningen hyr video och stannar inne.

-70°C
Den falska Norrlänningen flyttar söderut. Norrlänningen blir frustrerad eftersom det inte går att lagra brännvinetutomhus. F21 drar ut på vinteröverlevnadskurs.

-183°C
Mikroberna i maten överlever inte. Samernas renar klagar över att mjölkarnas händer känns kalla.

-273°C
All atombaserad rörelse stannar. Norrlänningarna börjar säga till varandra 'Helvete, vad kallt det känns ute i dag'.

-300°C
Helvetet fryser till is. Norrläningarna är ensamma.

Dålig mat

Åt min lunch på ett fik nere på stan. Förmodligen har pajen stått för länge, för tio minuter senare började jag må illa och min mage beter sig som att den steppar kring het eld. Det var sista gången jag åt där. Pajen var inte ens god.

Sitter på jobbet, men har det rätt lugnt. Ett jobb avklarat, nästa blir inte av än på ett par timmar. Imorgon bär det av till Umeå med nattåget =) Känns bra att få komma hem så frekvent ett tag.

Annars så är det det gamla vanliga här i Uppsala. Solen har tittat fram en gång tror jag på snart två månader. Det är möss- och handskväder. Regnbyxor i väskan. Vägarbeten över hela stan, löven kämpar frenetiskt för att hålla sig kvar på träden. 

Uch vad min mage inte mår bra =( 

Vi hörs ikväll istället 

Framsteg

På måndag ska jag på jobbintervju! =) Vikariatmöjligheter - inget säkert, men på ett jobb jag mycket gärna vill ha, och det ligger i Umeå! Känns som ett bra och skönt steg att äntligen få visa upp sig, göra dem medvetna om att jag finns. Nog för att jag verkligen gillar mitt jobb här nere, men det är nästan 60 mil från mitt hem.

Håll alla tummar!

Ett helt annat ämne, om än ett återkommande sådant, jag tycker verkligen inte om mina grannar. Vilket s*tans liv! Vad är problemet med att bete sig som folk och sluta bråka! (inte med mig, men jag hör ju allt genom golvet) Grr. Vad hände med hemfrid.

Dagens råd. Ge inte upp - fortsätt kämpa för det du tror på.

Byebye


Teknikgudarna svek oss

Ungefär så kan man sammanfatta morgonens jobb. Inget startade. Först ut var vinjetten som var ljudlös, och jag fattar inte att vi är igång. Det resulterade i att det första jag säger när jag förvånat tittar upp i direktsändning är: Öhhhhh Gomorgon!

Sedan fortsatte teknikgudarna att förråda oss. Mycket trött kompade jag ut en halv timme tidigt för att gå hem och sova. Då var klockan 10.30, nu är klockan 18.55 och jag har fortfarande inte somnat. Gick istället och inhandlade en stor mängd snabba kolhydrater som jag tryckt i mig.

Min hals gör ont igen, den gör ont ungefär var tredje vecka. Dessutom mår inte rösten så bra. Typiskt!

Nu börjar alla vardagsserier,

Peace out!

Ovanför molnen

Är himlen alltid blå. Det är just det som är så härligt med att flyga. En blå himel som vid horisonten blandar sig med en lilaröd färg, en sol bakom några slöjmoln. Heltäckande bomullsmoln några tusen meter nedanför. Det får mig helt att glömma att planet ska landa.

Tillbaka i Uppsala. Nu med ett cykellyse rikare. Morgonjobb även kommande vecka. Men jag har fastnat framför dumburkarna.

En flygresa ToR med SAS Umeå-Uppsala kostar ungefär lika mycket som en enkelresa till Thailand, en weekend i Paris inkl allt eller en platt-TV. Kom igen! Så dyrt har inte flygbränslet blivit. Hörde att vd:n för SAS gått ut och vädjat till svenska folket att vara lojala mot SAS... obekräftade rykten men stämmer det så skriker det KRIS.

Ska det va så fasansfullt svårt å dyrt att ta sig till Norrland? Tillhör inte norrland Sverige? Ska vi kapa landet vid dalälven och se om det blir bättre så? Ja frågorna är många.

Nu blev det reklam på Tv:n = jätte hög volym. Å jag har ingen fjärrkontroll. Man får iaf träning när man ser på TV. Kanske ska plocka ur linserna och borsta tänderna, så är jag ett steg närmare sömnen.

Go´natt!

Norrland

Äntligen i Ume, riktig norrlandsluft =) Det har det blivit mycket av, har promenerat hunden hela eftermiddagen i stort sett. Skönt att bara vara hemma och ta det lite lugnt.

Kita har blivit lydig och snäll dessutom, vilket förgyller allt en aning.


Tvättdag med godispåsen bredvid sängen

Känns rubriken igen? Haha, lugn bara lugn. Allt är bra. Skönt att äntligen få lite rena kläder bara! Var enda plagg fick åka in i maskinen. Det är knökfullt med tvättider, så det gäller att ha flyt om man ska hitta någon när man faktiskt är hemma.

Jobbar morgon dom här dagarna, lika med att jag sover som en stock på dagarna. Men imorgon åker jag hem, det ska bli jätte skönt!

Såg just början av Extreme home makeover, å fällde så klart en tår när han friade precis innan dom skulle kliva in i limon för att åka till Paris. =) Romantiskt!

Måste äta nått också, godis is just not gonna cut it.

Kuddilidoo!

Umeå ToR

Tack vare en mycket snäll person i min närhet kan jag nu tillbringa helgen i Umeå =)

Resan är bokad och betald!

Det ska bli otroligt skönt att få komma hem, få vara med min kärlek och med min lilla voove. Det känns som att jag varit hemifrån ett halvår, trots att det bara blir knappt tre veckor. Som jag saknar!

Nu känns allt lite lättare!

Krams!

Lilleman version mini

Mitt lilla gudbarn, vilken kämpe! Lycklig och stor dag idag!


En sån dag

Försöker febrilt att inte mata björnungen. Men fick en present idag som gjorde mig glad. Tack! Nu kan jag åka hem.

//Later


Vuxenpoäng 10p

Det vore en bra investering att köpa en lgh - tror jag. Att bo i hyresrätt känns som att låta pengarna sugas in i ett stort svart hål. Dessutom får man ju inte göra något med lägenheten utan tillstånd och sedan tjänar man inte igen de pengar man lagt ut.

Men det är krångligt. Har sett en jätte fin lägenhet som jag vill ha, men så var det ju det där med bottenlån, topplån, skattereduktion, annuitetslån, räntor (rörlig eller fast?) och var ska jag få kontantinsatsen ifrån? Finns det grundkurs på universitetet för detta kanske?

Ska man lita blankt på en bankman som vill sno var enda överflödig krona? För hur ska man kunna ifrågasätta när man inte kan något?

Kanske finns det överhuvud taget en universitetskurs där man man får lära sig att vara vuxen? Hur funkar en fibermopp, hur rengör jag spisen utan speciellt spisrengöringsmedel, hur gör jag när det varit inbrott i bilen, är det klokt eller oklokt att vara otrogen mot sin bank och hur är det nu med topplån och bottenlån.

Vuxenpoäng 10p HT08 Umeå Universitet

Å när är det egentligen man behöver börja pensionsspara för att kunna bli en rik pensionär?

Vad jag har saknat!

Min älskade vän i grannstaden ringde just, vi har inte pratat på evigheter men ändå kan man alltid - utan om och men - börja diskutera livet.

En timmes pratstund senare och jag känner mig mycket lättare till mods. Tack kära vän för att du finns =)
Saknar dig, men det blir roligt att ses!

Krams!

Strax efter 04.00 lyckades vi somna

Gäster återkom på festen ovanför, stort bråk utbröt, folk sprang som galningar i trapphuset. Inget trevligt bostadsområde.

Nu har lilla syster åkt hem. Det känns lite tomt. Det var jätte mysigt att ha henne här! Nu lär vi väl ses lite oftare, för som sagt kommer jag inte att tillbringa någon fler helg i den här lgh:en.

Nu börjar det väsnas igen, måtte inte festen börja om...


Aldrig själv här en helg

Skottlossning? Kastande av bokhyllor? Ja jag vet inte vad som pågick i lgh ovanför, men läskigt var det. Folk som skrek å sprang ner i trappan och ut. Nu håller dom på städar. Sopar porslin som det låter.
Vi släckte alla lampor, sitter nu tysta... endast viskningar tillåts. Hade inte lillsyrran varit här hade jag nog dött av hjärtinfarkt... Är något skraj för sånt här.

Nu blir det släkt och vänner så snart helgen närmar sig. Vi får hoppas på lugn på veckorna, annars tar jag mitt pick å pack å drar.

Verkar ha blivit lugnt nu så vi ska väl försöka få adrenalinet att lägga sig så att vi kan sova. Men innan dess får det nog ha blivit knäpptyst i huset.

Sov gott

Ostkrokar

För många gör dig lätt illamående.
Firman är en lång film, fråga är hur länge ljusen brinner. Fyra har redan slocknat.

Galen fest

...i lgh ovanför. Smällare i trapphuset? Ring på dörren, bowling i lgh?

HELT galen å klockan är bara nio. Nyss blev vi erbjuden kaffe och öl, men tackade vänligt men bestämt nej.

Dagens ungdommar! Tacka vet jag barnfamiljer och åldringar =)

Hört på stan...

Tjej 1: Var ska jag göra av den här? (nått väskliknande föremål)
Tjej 2: Sätt fast den på en pakethållare och hoppas att nån tar den!

(Tjej 1 gör som hon blir tillsagd)

Tecken på ålderdom?

Bussen är full, vi står upp och trängs bland alla andra trötta, slutshoppade passagerare.
En pojke, uppskattningsvis 10 år säger:

"Ursäkta, du kan sitta här", så resar han på sig trots att jag försäkrar att det går bra att stå.
"Nej det är lugnt! Sätt dig här", säger han.

Ser jag så gammal ut? Nåja, snällt var det och det var skönt att sitta =)

little sis har anlänt

Vi har ätit smörgåstårta å sett slutet på en film, nu nalkas Svensson Svensson =)

Trevligt med besök =)

Hemma efter lång dag på jobbet

Men det var en rätt lugn dag iaf, sändningen avklarad och om nån timme åker mysbyxorna på. Madrass inhämtad hos min chef, som var snäll och lånade ut den. Nu ska jag förbereda smörgåstårtan vi ska äta. Hämta syrran på stan å sedan äta gott!

Det blir skönt att få lite sällskap i helgen. Alla städer, oavsett hur fina och mysiga de är, är ganska ensamma om man inte känner någon.

Krams!

Helgen räddad

Strax innan lunch ringer jag min lilla syster:

E: Vad ska du göra i helgen?
LS: Ikväll ska jag på bilbingo.
E: Så du ska inte till Uppsala då?
LS: Jo!

Det gäller att ha pli på sina närmaste ;)

Ljusen har brunnit ut

Det betyder att jag ska gå och sova för att orka jobba imorgon. Innan ögonlocken sluter sig över ögonen ska jag lära mig lite mer om Afganistans historia i den underbara boken "Flyga drake". Kan varm rekommendera den.

Den stora frågan just nu är vad ska jag göra i helgen och hur ska jag få råd att göra det. Förslag?

Kram och godnatt!

Tredje gången gillt...

... som jag startar upp en blogg. Återstår att se om det går bättre den här gången.
Sitter i min högst tillfälliga tomma lgh i ett mindre bra området i Uppsala. Det är en 3:a på 86 kvadrat. Tom. Till mitt förfogande i denna stora lägenhet har jag en TV (modell innan fjärrkontrollen uppfanns), en liten tv-bänk, en fotölj, ett litet vitt rumsbord inköpt på FYND på IKEA för 125 kronor, en gigantisk luftmadrass som är galet skön, massa levande ljus, två lampor (varav en fungerar), utrustning för matlagning samt att äta och dricka på.

Pratade med en kär vän vars kommentar var "köp dej en blomma lilla vän". Kanske ska göra det.

I vart fall tänker jag att nu om någon gång har jag tid att blogga. So here you go!

RSS 2.0